Jane Birkin

Avui fa 76 anys l’actriu i cantant anglo-francesa Jane Birkin, nascuda a Londres. És filla del Major David Birkin i l’actriu i cantant Judy Campbell. Afincada a França des de la seva relació amb Serge Gainsbourg, amb qui a més de tenir una filla -la també actriu i cantant Charlotte Gainsbourg-, va publicar vuit àlbums. A la primera meitat dels seixanta es va introduir de ple a l’ambient pop del ‘swinging London‘ i va debutar com a actriu als 17 anys. En aquesta època coneix el compositor John Barry (compositor del famós tema de James Bond), que l’anima a debutar com a cantant i amb qui acaba casant-se als 19 anys. A la pel·lícula ‘Blow Up‘ de Michelangelo Antonioni protagonitza la seva primera escena polèmica (apareix nua), cosa que provoca un gran escàndol a Anglaterra.
Després del fracàs matrimonial i el naixement de la seva filla Kate el 1967, Jane desembarca a França. Allí coneix Serge Gainsbourg, amb qui forma una de les parelles de moda a l’escena parisenca, on es fan cèlebres el 1969 amb ‘Je t’aime… moi non plus‘, cançó sensual i provocadora que converteix en un èxit mundial els sospirs de Jane fent (suposadament) l’amor amb el company. La cançó va ser gravada originalment un any abans per Serge Gainsbourg i la seva amant de llavors, Brigitte Bardot. Bardot, quan van finalitzar la seva relació, va demanar a Gainsbourg que no fes públic aquest enregistrament i ell va acceptar.
El tema regrabat amb Birkin és condemnat pel Vaticà i la seva emissió pública prohibida en nombrosos països (Espanya, Islàndia, Itàlia, Polònia, Portugal, Regne Unit, Suècia i Iugoslàvia), cosa que augmenta el seu èxit i el disc es converteix en un de els objectes de desig de finals dels seixanta venent-se, fins ara, prop de cinc milions de còpies.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com