Efemèrides

27/10 Simon Le Bon

today27 d'octubre de 2022

Background
share close

Avui fa 64 anys el músic i cantant anglès Simon Le Bon, conegut per ser la veu solista i lletrista del quintet britànic Duran Duran, els quals van saber aprofitar com cap l’aparició el 1981 del canal MTV al panorama musical per erigir-se en abanderats del nou moviment dels ‘nous romàntics’.
Simon John Charles Le Bon va néixer a Bushey (Hertfordshire) com a primer fill de John Le Bon i Ann-Marie.
La seva mare va animar el seu fill a seguir les seves inquietuds artístiques i el va presentar a un càsting per a un espot de TV. El van triar i Simon va debutar a la TV protagonitzant un nen en un anunci de Persil.
John va ser membre del cor d’església local i alhora va rebre les primeres classes d’interpretació. Va assistir a la Pinner County Grammar School, la mateixa escola que anys abans, havia visitat Elton John. Més tard va aparèixer en alguns anuncis més de TV i va participar en diverses obres de teatre, algunes estrenades al West End londinenc. El 1978 es va apuntar a treballar en un kibbutz, una comunitat col·lectiva israeliana al desert Negev i a la tornada a Londres, va assistir a la Universitat de Birmingham per estudiar interpretació, abans d’unir-se el 1980 a Duran Duran.

El grup estava format per John Taylor (baixista) i Nick Rhodes (tecladista) -amics des de la infància- juntament amb el cantant i compositor Stephen Duffy. Aquest va abandonar el projecte l’any següent, convençut que no anaven enlloc. El grup va passar per diversos canvis i formacions després de la marxa de Duffy, però finalment van aconseguir fitxar un baterista (Robert Taylor) i un guitarrista (Andy Taylor) fixos. La banda posseïa un so pop poderós amb detalls disc, funk i electrònics construït sobre una potent secció rítmica rock. Només els faltava un bon cantant amb carisma i veu personal.

Written by: radio24

0%