Efemèrides

27/12 Joan Manel Serrat

today27 de desembre de 2022

Background
share close

Avui fa 79 anys el cantautor, poeta i músic català Joan Manuel Serrat. Nascut al si d’una família obrera, al barri del Poble Sec de Barcelona, Serrat està considerat una de les figures capitals de la història del pop espanyol. A la seva adolescència va començar a tocar la guitarra ia compondre les seves pròpies cançons. El 1964 va entrar en contacte amb el col·lectiu de cantautors Els Setze Jutges, del qual va arribar a formar part l’any següent.
Aquell mateix any va debutar discogràficament amb l’EP ‘Una guitarra‘ i el 1967 va publicar el seu primer LP, titulat ‘Ara que tinc Vint Anys‘. Aquest treball va fer del jove cantautor la figura més rellevant de la naixent Nova cançó i un dels artistes més significatius de la nova generació del pop espanyol, que va convertir la cançó ‘Paraules d’amor‘, continguda al seu àlbum ‘Com ho fa el Vent‘, al nº1 de les llistes nacionals.

El 1968 TVE el va triar per representar Espanya al Festival d’Eurovisió amb un tema aliè, ‘La, la la‘, compost pel Duo Dinámico. Tot i això, en l’últim moment Serrat es va negar a cantar-la en castellà, per la qual cosa va ser substituït per Massiel. Tot i això, el 1969 va publicar el seu primer treball en castellà, un àlbum sense títol, conegut com ‘La Paloma’, en què destacaven temes com ‘Balada de otoño‘ i ‘Tu nombre me sabe a yerba‘.

Aquest mateix any va gravar una de les seves millors obres, l’àlbum ‘Dedicado a Antonio Machado, poeta‘, que va tenir una gran acollida i es va convertir en un dels discos essencials del pop espanyol. A partir de llavors, Serrat va alternar la publicació de discos en català i en castellà.

Written by: radio24

0%