Efemèrides

6/09 Roger Waters

today7 de setembre de 2022

share close

Avui fa 79 anys Roger Waters, compositor i músic rock nascut a Great Bookham (Anglaterra). Membre fundador el 1965, cantant i baixista de Pink Floyd, es va convertir en el líder i principal compositor de la banda després de la marxa de Syd Barrett el 1968, la salut mental i el comportament erràtic del qual van ser un seriós impediment per a la seva continuïtat en el grup.

Autor de pràcticament totes les lletres de Pink Floyd, des de la marxa de Syd Barrett el 1968 fins a la seva sortida del grup el 1985, Waters escriu predominantment textos malenconiós, sovint autobiogràfics, plens d’experiències personals i una visió cínica, mordaç i pessimista de la societat actual. La pèrdua del seu pare a la guerra mundial i la seva infància sense ell, són temes que apareixen sovint a les seves cançons.

A l’etapa psicodèlica de Pink Floyd anterior a la marxa de Syd Barret pertanyen els àlbums ‘The Piper at the Gates of Dawn‘ (1967) i ‘A Saucerful of Secrets‘ (1968). Després els van seguir la banda sonora ‘More’


Facebook

Twitter

LinkedIn

WhatsApp

Email

Written by: radio24

Post comments (0)

Leave a reply

0%