play_arrow

Rock'n'Classics

Rock’n’Classics – Éxits 1997

micEsteve Lloptoday26 de novembre de 2023

Background
share close
  • cover play_arrow

    Rock'n'Classics - Éxits 1997 Esteve Llop

Rock'n'Classics

L’any 1997, la música a nivell mundial va estar marcada per una diversitat de gèneres i l’aparició de diversos artistes que deixarien una empremta indeleble en la indústria. Aquest any es va destacar per ser un crisol de sons i estils, des del pop fins al rock alternatiu, passant pel hip-hop i la música electrònica.

Un dels fenòmens més notoris va ser l’auge del pop adolescent, liderat per grups com les Spice Girls i Backstreet Boys. Amb èxits com “Wannabe” i “Everybody (Backstreet’s Back)“, aquests grups van dominar les llistes d’èxits i es van convertir en ícons de la cultura pop dels 90.

En l’àmbit del rock, Radiohead va llançar el seu aclamat àlbum “OK Computer“, un treball innovador que influiria profundament en el so del rock alternatiu. Cançons com “Paranoid Android” i “Karma Police” van demostrar una complexitat i profunditat que desafiaven les convencions del gènere.

El hip-hop i el R&B també van tenir un any destacat, amb artistes com Notorious B.I.G., el cui àlbum pòstum “Life After Death” va rebre elogis de la crítica i èxit comercial. Puff Daddy i el seu segell Bad Boy Records van dominar les llistes amb èxits com “I’ll Be Missing You“, un homenatge a Notorious B.I.G.

En l’àmbit de la música electrònica, Daft Punk va llançar el seu àlbum debut “Homework“, marcant un abans i un després en el gènere de la música dance i electrònica. Cançons com “Around the World” i “Da Funk” es van convertir en clàssics instantanis i van posar en relleu la creativitat i la innovació de la música electrònica.

A més, 1997 va ser un any important per a la música femenina, amb artistes com Sarah McLachlan organitzant el Lilith Fair, un festival que promovia les cantautores i músiques femenines. Aquest esdeveniment no només va ser un èxit comercial, sinó que també va subratllar el creixent poder i presència de les dones en la música.

En resum, 1997 va ser un any de gran diversitat musical, amb artistes i grups que van deixar una marca indeleble en la indústria. Des del pop enganxós i l’electrònica innovadora fins al rock alternatiu i el hip-hop influent, va ser un any que va reflectir la riquesa i la varietat de la música a finals dels anys 90.

 


Rock'n'Classics

0%