La Gresca

Jordi Botey

today6 de desembre de 2023

Background
share close

Jordi Botey és un destacat músic andorrà la carrera del qual en el món de la música va començar el 1995 amb la coral Sant Antoni de la Massana. La seva trajectòria ha estat marcada per la seva participació en diverses formacions musicals fins que, el 2003, va llançar el seu primer treball “Paraules cap a mai”, seguit el 2005 per “Reflexions d’un passerell”. Des de llavors, Botey ha combinat la seva carrera de concerts amb un negoci dedicat a proporcionar cobertura tècnica a esdeveniments culturals.

Durant la pandèmia de COVID-19, Botey es va mantenir actiu a l’àmbit cultural. Tenia previst oferir un concert a la temporada de l’Auditori Nacional d’Andorra el 18 d’abril, però a causa de les circumstàncies, s’hi va haver d’adaptar. Això el va inspirar a crear, reflectint com tota la indústria cultural havia estat impactada per la pandèmia. Botey valora profundament l’art i la seva capacitat per evocar emocions diverses, des de l’alegria fins a la tristesa, considerant la cultura com una cosa essencial per a la societat.

En termes de col·laboracions, Botey ha treballat amb diverses entitats i artistes, incloent-hi la fundació ONCA, Esbart de les Valls del Nord, i el Basquet Club Morabanc Andorra, entre d’altres. Aquestes col·laboracions han estat fonamentals en els seus projectes, especialment en la creació de videoclips i altres produccions.

Botey és reconegut no només per la seva carrera artística, sinó també per ser un suport tècnic clau per a altres músics nacionals i internacionals que han visitat Andorra. Tot i els desafiaments presentats per la pandèmia, Botey va aconseguir oferir un concert íntim i commovedor a l’Auditori Nacional d’Andorra, adaptant-se a les restriccions però sense perdre l’essència del seu art.

En resum, Jordi Botey és un artista andorrà multifacètic, la passió del qual per la música i la cultura s’ha manifestat al llarg dels anys no només a través de les seves actuacions i composicions, sinó també en la seva contribució a la comunitat artística d’Andorra.

Written by: radio24

Post comments (0)

Leave a reply

0%