play_arrow

Rock'n'Classics

Michael Jackson

micEsteve Lloptoday22 d'octubre de 2023

Background
share close
  • cover play_arrow

    Michael Jackson Esteve Llop

Rock'n'Classics

Michael Jackson: El Rei del Pop i la seva Extraordinària Travessia

Michael Joseph Jackson, nascut el 29 d’agost del 1958 a Gary, Indiana, es va convertir en una llegenda de la música i una icona cultural l’impacte de la qual va transcendir generacions. La seva vida, marcada pel talent innat, la fama enlluernadora i la controvèrsia, és un relat fascinant de triomfs, desafiaments i una creativitat inigualable.

Des de primerenca edat, Michael va demostrar un prodigiós talent musical. Va formar part del grup Jackson 5 amb els seus germans, ia l’edat de 8 anys ja destacava com a vocalista principal. La seva habilitat única per combinar elements de pop, R&B i soul li va valer el reconeixement d’hora, i el seu impacte a la música popular es va fer evident des del principi.

L’any 1971 va marcar l’inici de la carrera en solitari de Michael amb l’àlbum Got to Be There, que contenia èxits com Got to Be There i I Wanna Be Where You Are. No obstant això, va ser el seu cinquè àlbum, “Off the Wall” (1979), el que li va proporcionar el seu primer Grammy com a artista en solitari i va establir les bases per al seu títol de “Rey del Pop”.

El veritable ascens de Michael Jackson a la fama estratosfèrica va tenir lloc el 1982 amb el llançament de l’àlbum “Thriller”. Amb èxits com “Beat It”, “Billie Jean” i la cançó que dóna nom a l’àlbum, “Thriller” es va convertir en l’àlbum més venut de tots els temps i va catapultar Michael al cim de la indústria musical. L’àlbum no només va redefinir els estàndards de la música pop, sinó que també va consolidar Michael Jackson com un fenomen cultural.

La innovació no només era present a la seva música, sinó també al seu estil de ball. El “Moonwalk”, una tècnica de ball inventada per Michael, es va convertir en la seva marca registrada i una de les rutines més icòniques a la història de la dansa. Les actuacions a l’escenari eren espectacles plens d’energia, creativitat i una coreografia impecable.

Tot i el seu èxit, la vida personal de Michael Jackson no va estar exempta de desafiaments i controvèrsies. El 1984, va patir cremades durant la filmació d’un comercial, cosa que va resultar en múltiples cirurgies plàstiques i canvis notables en la seva aparença al llarg dels anys. L’especulació i l’atenció mediàtica sobre la seva vida personal sovint van eclipsar-ne l’impacte artístic.

L’artista va continuar llançant àlbums reeixits, com “Bad” (1987) i “Dangerous” (1991), però les acusacions d’abús sexual a la dècada de 1990 van marcar un període tumultuós a la seva vida. El 2005, va ser absolt de tots els càrrecs, però l’ombra de les acusacions va persistir.

Tot i els desafiaments personals, el llegat de Michael Jackson perdura. La seva caritat, incloent-hi contribucions significatives a organitzacions benèfiques, reflecteix el seu desig de fer del món un lloc millor. A més a més del seu èxit musical, també va ser pioner en la producció de videoclips d’alta qualitat i narrativa cinematogràfica, elevant encara més l’estàndard de la indústria musical.

Michael Jackson va morir el 25 de juny de 2009, a l’edat de 50 anys, deixant enrere un buit immens al món de la música. La seva influència continua i el seu impacte en la música i l’entreteniment continua sent innegable. Tot i que la seva vida va estar marcada per moments difícils, la seva contribució a l’art i la cultura pop és un llegat que ha resistit la prova del temps, i el títol com el Rei del Pop ressonarà per sempre en la història musical.


Rock'n'Classics

INFORMACIÓ

esolta ràdio 24 andorra per app

0%